ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΣ - ΑΓΓΕΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Υπεύθυνος του Αγγειοχειρουργικού τμήματος είναι ο Dr. Πέτρος Ε. Πετρόπουλος, Αγγειοχειρουργός, Καθηγητής Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Εκπαιδεύτηκε στην Αγγειοχειρουργική στη Μεγάλη Βρετανία και υπηρέτησε ως επιμελητής Αγγειοχειρουργός στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Sheffield επί σειρά ετών.

Το Ιατρικό Κέντρο διαθέτει πλήρες Αγγειολογικό εργαστήριο αναίμακτων μεθόδων ελέγχου και διάγνωσης των αγγειακών παθήσεων. Οι συντηρητικές μέθοδοι θεραπείας (Σκληροθεραπεία, κλπ.) εξακολουθούν να εφαρμόζονται με επιτυχία και πρωτοπορούμε στην εφαρμογή νέων επαναστατικών θεραπευτικών μεθόδων (PhotoDerm) με θεαματικά αποτελέσματα στην αντιμετώπισή τους.

 

Οι Αγγειακές παθήσεις που χρειάζονται χειρουργική αντιμετώπιση, γίνονται σε σύγχρονες ιδιωτικές Νοσηλευτικές μονάδες, πάντα προς όφελος του ασθενούς και με άριστα αποτελέσματα.

Οι χειρουργικές επεμβάσεις που αφορούν τις παθήσεις των φλεβών (κιρσοί) γίνονται σε βάση μιας ημέρας νοσηλείας με περιοχική αναισθησία και με πολύ μικρές τομές (stab avulsion) για άριστα κοσμητικά αποτελέσματα.

Στον τομέα των Αρτηριακών Παθήσεων όπως χειρουργική των Καρωτίδων, Ανευρυσμάτων Κοιλιακής Αορτής, Αποφρακτικής Αρτηριοπάθειας εφαρμόζονται οι καθιερωμένες και διεθνώς αποδεκτές, μέθοδοι.

Η συνεργασία με κέντρα του εξωτερικού είναι αδιάκοπη, για τη συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση στον τομέα της Αγγειολογίας-Αγγειοχειρουργικής, που τα τελευταία χρόνια εξελίσεται ταχύτατα.

Πλήρης Αγγειολογικός Έλεγχος

Ο Αγγειολογικός Έλεγχος περιλαμβάνει τις ακόλουθες εξετάσεις :

  1. ΑΓΓΕΙΟΛΟΓΙΚΗ - ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ
  2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΔΕΙΚΤΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΝΩ ΑΚΡΩΝ
  3. TRIPLEX ΑΡΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΦΛΕΒΩΝ
  4. ΜΕΤΡΗΣΗ ΔΑΚΤΥΛΙΚΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ

Οι εξετάσεις εκτελούνται από τους Ιατρούς Πέτρο Πετρόπουλο Αγγειοχειρουργό-Γεν. Χειρουργό, και Παπαμιχαήλ Ανδρέα Καρδιοαγγειολόγο.

Συχνές Ερωτήσεις

Τί προκαλεί τους κιρσούς και την ευρυαγγεία;

Βασικός και αδιαμφισβήτητος παράγοντας είναι η κληρονομικότητα. Οι περισσότεροι πάσχοντες αναφέρουν παρουσία κιρσών στην οικογένειά τους, χωρίς όμως αυτό να είναι απόλυτο.

Οι γυναίκες πάσχουν πολύ συχνότερα από τους άνδρες. Υπολογίζεται ότι το 20% του πληθυσμού υποφέρει από σοβαρά φλεβικά προβλήματα.

Υπάρχουν πολυάριθμοι παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη φλεβικών παθήσεων όπως, η εγκυμοσύνη, οι ορμονικές διαταραχές για τις γυναίκες, η ορθοστασία, τα κατάγματα ή άλλα τραύματα κάτω άκρων για άνδρες και γυναίκες. Η ύπαρξη πλατυποδίας προδιαθέτει την δημιουργία κιρσών.

Κατηγορίες υψηλού κινδύνου είναι όσοι εξασκούν επαγγέλματα που απαιτούν παρατεταμένη ορθοστασία όπως οι νοσοκόμες, οι πωλητές, οι κομμωτές, οι αεροσυνοδοί, οι σερβιτόροι, οι δάσκαλοι, κλπ.

 

Πώς γίνεται η διάγνωση στους κιρσούς;

Μια απλή Ιατρική εξέταση αποκαλύπτει την ύπαρξή τους. Η πλήρης εκτίμηση και η σωστή θεραπευτική αντιμετώπιση απαιτούν περαιτέρω ειδικό έλεγχο, ο οποίος είναι καθαρά Αγγειολογικός και γίνεται σε ειδικά κέντρα.

Συνήθως είναι απαραίτητο να γίνεται μια καλή εξέταση των φλεβών με Έγχρωμους υπερήχους (Triplex) καθώς και μέτρηση της φλεβικής κυκλοφορίας.

 

Κλασσικές θεραπευτικές μέθοδοι:

  • Χειρουργική θεραπεία.
  • Έχει πλέον απλοποιηθεί και συνιστάται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.
  • Σκληροθεραπεία (θεραπεία με ενέσεις).
  • Συνιστάται σε ελαφρότερες περιπτώσεις και μπορεί άριστα να συνδυαστεί με την εγχείρηση. Είναι κατάλληλη για τις αισθητικές βλάβες όπως ευρυαγγεία.

  • PhotoDerm.
  • Μια επαναστατική νέα μέθοδος που αντιμετωπίζει τις ελαφρές περιπτώσεις αισθητικού χαρακτήρα.

 

Προληπτικές Ιατρικές Συμβουλές :

Για τις ευρυαγγείες είναι πολύ φτωχή η πρόληψη. Κυρίως πρέπει να αποφεύγονται τα πολύ ζεστά επιθέματα, η ορθοστασία, η παρατεταμένη ηλιοθεραπεία, τα αντισυλληπτικά χάπια.

Για τους κιρσούς πρέπει κανείς να αποφεύγει την παρατεταμένη ορθοστασία και αν αυτή απαιτείται από την δουλειά του θα πρέπει να φορά ειδικές ελαστικές κάλτσες.

Και για τις δύο περιπτώσεις, κιρσούς και ευρυαγγείες, συνιστάται έγκαιρη θεραπεία και συντήρηση διότι το πρόβλημα συχνά υποτροπιάζει.

Τέλος η κάθε είδους άσκηση, χορός, ποδήλατο, τρέξιμο, περπάτημα, ωφελούν και συστήνονται ανεπιφύλακτα.

Δεν πρέπει να αφήνουμε στην τύχη τους φλεβικά προβλήματα διότι αυτά εξελίσσονται και γίνονται μεγάλα προβλήματα υγείας !!