ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΓΙΑ COBID 19

Τι είναι τα μονοκλωνικά αντισώματα;

ΓΙΑ COVID 19!

Υπάρχουν δύο θεραπείες μονοκλωνικών Αντισωμάτων .

Οι δύο θεραπείες, των EliLilly και Regeneron, είναι τα πρώτα φάρμακα που αναπτύχθηκαν ειδικά για το Covid-19 για έγκριση από το F.D.A. Αποτελούνται από τεχνητά συντεθειμένα αντίγραφα των αντισωμάτων που οι άνθρωποι παράγουν φυσικά όταν το ανοσοποιητικό τους σύστημα καταπολεμά τη μόλυνση. Το φάρμακο του EliLilly αποτελείται από ένα αντίσωμα. Το Regeneron’s είναι ένα κοκτέιλ δύο.

Τα πρώιμα στοιχεία έδειξαν ότι μπορεί να αποτρέψουν τη νοσηλεία σε άτομα με υψηλό κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών από την ασθένεια. Οι κλινικές δοκιμές συνεχίζονται. Οι θεραπείες πιστεύεται ότι λειτουργούν βοηθώντας στον τερματισμό του ιού αμέσως μετά τη μόλυνση.

Ποιους βοηθούν οι θεραπείες;

Οι θεραπείες μπορούν να δοθούν σε όποιον έχει βρεθει θετικός για τον κοροναϊό, διατρέχει υψηλό κίνδυνο εμφάνισης σοβαρής μορφής της νόσου και είναι εντός 10 ημερών από την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.

Αυτό περιλαμβάνει άτομα ηλικίας τουλάχιστον 65 ετών και άτομα που είναι παχύσαρκα ή έχουν ιατρικές παθήσεις όπως ο διαβήτης.

Οι θεραπείες δεν επιτρέπονται για άτομα που έχουν ήδη νοσηλευτεί ή χρειάζονται οξυγόνο, επειδή μελέτες σε αυτές τις ομάδες δεν έχουν δείξει ότι τα φάρμακα λειτουργούν καλά.

Πόσο κοστίζουν?

Σύμφωνα με συμφωνίες που κάθε εταιρεία εχει συμφωνήσει με την κυβέρνηση, οι δόσεις θα είναι δωρεάν, αν και ορισμένοι ασθενείς, ανάλογα με την ασφαλιστική τους κάλυψη, ενδέχεται να χρειαστεί να πληρώσουν για τη χορήγηση του φαρμάκου, το οποίο πρέπει να εγχυθεί από έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης.

 

Γιατί μόνο μερικοί ασθενείς τους παίρνουν;

Τα φάρμακα χρησιμοποιούνται άνισα σε όλη τη χώρα(ΑΜΕΡΙΚΗ). Ορισμένα νοσοκομεία δεν μπορούν να λάβουν αρκετές δόσεις. Άλλοι δεν τα έχουν καν χρησιμοποιήσει πολλά από αυτά που τα έχουν πάρει μέχρι τώρα.

Διάφοροι παράγοντες έχουν συμβάλει στην υποχρησιμοποίηση: Τα νοσοκομεία κατακλύζονται από την αύξηση του ιού και επικεντρώνονται στη χορήγηση των πρώτων εμβολίων. Και πρέπει να βρουν χώρο στις πολυσύχναστες εγκαταστάσεις τους όπου οι θεραπείες μπορούν να εγχυθούν για μια περίοδο ωρών χωρίς να εξαπλωθεί ο ιός σε άλλους.

Μερικοί ασθενείς διστάζουν να βγουν έξω για τις θεραπείες, είτε επειδή δεν πρόκειται να πάνε σε κλινική ενώ νιώθουν άρρωστοι, δεν έχουν κατάλληλη μεταφορά ή θεωρούν ότι τα φάρμακα είναι διαθέσιμα μόνο για πλούσιους ανθρώπους. Και η πολύ σπανιότητα των θεραπειών συμβάλλει στην μη χρησιμοποίησή τους, καθώς ορισμένα νοσοκομεία αναστέλλουν τις προμήθειες από φόβο ότι θα μείνουν αχρησιμοποίητα.

Πώς μπορώ να τα πάρω;

Δεν υπάρχει ενιαία τηλεφωνική γραμμή ή ιστότοπος που να βοηθά τους ασθενείς να βρουν έναν πάροχο που προσφέρει τις θεραπείες.

Πολλά συστήματα υγείας έχουν ορίσει τρόπους για να εντοπίσουν και να επικοινωνήσουν με επιλέξιμους ασθενείς που έχουν θετικό αποτέλεσμα για τον κοροναϊό σε χώρους δοκιμών ή ιατρεία. Αλλά αυτά τα συστήματα παραπομπής διαφέρουν από κοινότητα σε κοινότητα.

Σς .είναι θέμα και σοβαρό αφορά το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ..

Θα σωθεί κόσμος!!Αλλά δεν υπάρχουν αρκετά ώστε να επαρκούν !!

ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΑΝΔΡΕΑΣ  απο HEALTHLINE