ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ!

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ!

 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ..18/2/2013

 Σύμφωνα με την έκθεση στο Newark Star-Ledger, οι εισαγγελείς λένε ότι Ο δρ Agarwal είναι το 10ο άτομο που  δηλώνει ένοχο για τη λήψη οικονομικών μιζών για την παραπομπή ασθενών στην  ORANGE  Ιατρική εταιρεία  μαγνητικής τομογραφίας. Τον Οκτώβριο του 201.., ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Orange , Chirag Patel, παραδέχτηκε την καταβολή δωροδοκιών σε γιατρούς από το 2008. Ο πρώην ιδιοκτήτης και Ιατρικός διευθυντής, ο Δρ Ashokkumar Barbaria, ομολόγησε την ενοχή του για τις ίδιες κατηγορίες το Σεπτέμβριο του 2012 .

Ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ, δήλωσε ότι ο δρ Agarwal, ο οποίος είχε ιδιωτικό ιατρείο στο East Orange, NJ, πληρώθηκε για κάθε ασθενή που έστελνε  για  μαγνητική ή αξονική τομογραφία. Ο δρ Agarwal ,είπε ο Επαρχιακός Δικαστής Claire Cecchi στο ομοσπονδιακό δικαστήριο Νιούαρκ συμφώνησε να στέλνονται 20 ασθενείς το μήνα σε Orange για μαγνητική τομογραφία. Έπαιρνε   100 δολάρια σε μετρητά για κάθε ασθενή ασφαλισμένο στην Medicare και Medicaid που απεστέλλετο  για μια μαγνητική τομογραφία και $ 50 για  παραπομπή κάθε αξονικής τομογραφίας.

Odr Agarwal συνελήφθη στις 13 Δεκεμβρίου 2013 και κατηγορείται με την αποδοχή δωροδοκίας σε παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου της υγειονομικής περίθαλψης περί δωροδοκίας. Ήταν ένας από τους 12 γιατρούς που έστελναν ασθενείς στην  Orange εταιρεία MRI για  χρήματα. Εκείνος έχει προγραμματιστεί να καταδικαστεί στις 6 Ιουνίου 2013 και μπορεί  να αντιμετωπίσει έως και πέντε χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο κατ 'ανώτατο όριο των 250 000 $. Έχει ήδη συμφωνηθεί να δώσει πίσω  $ 101 750 χρήματα δωροδοκίας, σύμφωνα με το γραφείο του Εισαγγελέα των ΗΠΑ.

Και γιατί να μας αφορά?? Στην χώρα μας το 2008 έγιναν σε κάθε χίλιους Έλληνες Πολίτες 98,1 Μαγνητικές τομογραφίες !!!!!μεσος όρος ΟΟΣΑ 47,7!! Ακόμα και στην Αμερική  91,2!!

Στην Ελλάδα αυτό λέγεται << Έντιμη Μίζα>> Και κανείς δεν διώκεται, μιλάμε για τεράστια ποσά μαύρου χρήματος.. Και αιτία της κατάρρευσης των οικονομικών της Υγείας στην χώρα μας… Ας βάλλουμε επιτέλους μυαλό!!

Σ.Σ Η χώρα μας την ίδια περίοδο ήταν πρώτη Παγκοσμίως σε ποσοστο Μαγνητικών Τομογραφιών  ανά 10.000 κατοίκους με το αστρονομικό νούμερο 98,1 μαγνητικές, με δεύτερες τις ΗΠΑ με 91,2!!σας λέει κάτι αυτό???

Dr Ανδρέας Παπαμιχαήλ

Διευθυντής Καρδιολόγος
ΙΑΣΩ GENERAL.