ΓΙΑΤΙ ΕΠΑΘΑ ΕΜΦΡΑΓΜΑ??

ΓΙΑΤΙ ΕΠΑΘΑ ΕΜΦΡΑΓΜΑ??

 

Οταν ένας άνδρας ηλικιας 45 ετών υφίσταται την

εμπειρία ενός οξέος εμφράγματος Μυοκαρδίου, η ερώτηση που αποτελεί τον τίτλο του σημερινού μας θέματος είναι βασική.

Αλήθεια γιατί έπαθε εμφραγμα ένας νέος άνθρωπος,γιατί τόσα πολλά εμφράγματα στην εποχή μας??

 

Αν γνωρίσει κάποιος την αιτία που έπαθε έμφραγμα , αν γνωρίσει γενικότερα το Κοινό τι προκαλεί το έμφραγμα τότε η Πρόληψη του οξέος εμφράγματος θα γίνει πραγματικότης και θα σωθούν εκατομύρια νέοι άνθρωποι παγκοσμίως αλλά και δεκάδες χιλιάδες στην Πατρίδα μας.

 

Ενα κορυφαίο παράδειγμα σωστής ενημέρωσης και ακολούθως σωστής προληψης με εκπληκτικά αποτελέσματα είναι  η Φιλανδία η χώρα που πλήρωσε το οξύ έμφραγμα  με απώλειες εκατοντάδων χιλιάδων Πολιτών της την εικοσπενταετία 65-90 .

Πως  αντέδρασαν ??

Πρώτα βρήκαν τις αιτίες  και μετά τις παρουσίασαν στους Πολίτες τους καλώντας τους σε ένα Εθνικό αγώνα σωτηρίας απο το οξύ έμφραγμα!

 

Αποτέλεσμα  απο την πρώτη θέση σε θανάτους απο εμφράγματα ανά 100.000 κατοίκους η Φιλανδία έπεσε στις τελευταίες θέσεις παγκοσμίως. Μείωσαν τα εμφράγματα και γενικώς τις Καρδιοαγγειοπάθειες κατά 2/3 !!

 

 

Γιατί έπαθε έμφραγμα ο νεαρός σαραντάρης μας?

Διεπίστωσε μετά το έμφραγμα ότι είχε 

1) χοληστερίνη   υψηλή  280

2) υπέρταση της τάξεως του 160/100

3) Οριακό σάκχαρο 126

4) ήταν καπνιστής 30 σιγαρέτων την ημέρα.

5) είχε χαρακτηριστική κοιλίτσα

6) δεν γυμναζόταν καθόλου

7) είχε χάσει τον Πατέρα του σε νεαρή ηλικία απο καρδιακό επεισόδιο.

 

Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβει κανείς ότι ,αν αυτός ο νέος άνθρωπος που έπαθε αυτό το έμφραγμα   στα 45 του χρόνια ήξερε αυτά που έμαθε μετα το έφραγμα και  πρόσεχε δεν θα πάθαινε ποτέ ένα τέτοιο επεισόδιο.

 

Αν λοιπόν είχε διακόψει το τσιγάρο ,είχε αλλάξει διάτροφή,γυμναζόταν ,έριχνε λίγο βάρος του ,έλεγχε την Πιεσή του  θα έιχε μια αδιατάρακτη υγεία .

 

Αυτά ακριβώς έκαναν οι Φιλανδοί σε Εθνικό επίπεδο  και επέτυχαν.

Εκαναν εκστρατεία  εναντίον του καπνίσματος με σοβαρούς περιορισμούς στο Κάπνισμα σε δημόσιους χώρους .

Ενημέρωσαν το κοινό για την λάθος διατροφή τους που περιείχε συνήθως χοιρινά καπνιστά και παχειά τυριά κια είχε οδηγήσει τους Φιλανδούς στην πρώτη θέση παγκοσμίως σε τιμές χοληστερίνης  στο αίμα τους με αποτέλεσμα να είναι πρώτοι και στα οξέα εμφράγματα και στα εγκεφαλικά επεισόδια και στους θανάτους απο καρδιαγγειακά συμβάματα.Τώρα είναι απο τους τελευταίους μείωση πάνω απο 40% σε θανατους απο καρδιαγγειακά νοσήματα!

 

Το πειραμα πέτυχε και σε πολλές άλλες χώρες, εκτός της Ελλάδος, όπου εφαρμόζουν Εθνικά προγράμματα με τέτοιους υγιεινοδιαιτητικούς περιορισμούς.

 

 Είναι προφανές ότι ο Πολίτης που θέλει να είναι  Υγιής πρέπει να υπακούει σε τέτοιους κανόνες ιδιαίτερα αν έχει ευαισθησία σε κάποιο παράγοντα κινδύνου π/χ έχει υψηλή χοληστερίνη.

Αν λοιπόν έχετε πάθει έμφραγμα , απαντήστε στην ερώτηση γιατί το έπαθα και αναμορφώστε κατάλληλα την ζωή σας

Σε απόλυτη συνεργασία με τον Γιατρό σας ακούστε τις συμβουλές χωρίς κριτική και διαβάθμιση για να μήν ξαναπάθετε ποτέ κάτι παρόμοιο..

ΘΥΜΗΘΕΊΤΕ  ,ΚΑΝΈΝΑ BY-PASS, ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΑΛΟΝΑΚΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ STENT

ΔΕΝ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟΥ ΥΓΙΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΤΕ.