ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ 2017 ΧΩΡΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ!!

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ  ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ 2017 ΧΩΡΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ!!

Δεν υπήρξε ποτέ άλλοτε στην Ιστορία του Ανθρώπινου γένους η ευκαιρία να ζούμε  περισσότερο και καλύτερα από ότι στις ημέρες μας χάριν της εξέλιξης της Ιατρικής  επιστήμης των Φαρμακευτικών επιτυχιών    και των άλλων τεχνολογικών επιτευγμάτων.

Σήμερα ο μέσος όρος ζωής έχει φτάσει στην Ευρώπη κατά μέσον όρο πάνω από τα 78 έτη για τους άνδρες και τα 80 για τις γυναίκες .Αυτό σημαίνει ότι κυκλοφορούν αναμεσά μας δραστήριοι 90αρηδες και τα 100 χρόνια δεν είναι ανέφικτα!!

Παλαιότερα οι μακροβιότης ήταν θέμα  τύχης η συμπτώσεων,  σήμερα μπορεί να είναι θέμα καλού σχεδιασμού και σωστών επιλογών..

Πέντε  πρακτικές  Ιατρικές συμβουλές είναι ένας καλός μπούσουλας μιάς ζωής με Υγεία και διάρκεια.

  1. Υπάρχουν τρία <<δηλητήρια>> ,τρόπος του λέγειν, που μας κόβουν χρόνια και προκαλούν ασθένειες συχνά βαρύτατες ..Περιορίστε λοιπόν το αλάτι, την ζάχαρη και το λευκό αλεύρι!!

Θέλει πράγματι καλό προγραμματισμό για να αποφεύγουμε την υπερβολική χρήση αυτών των <<κακών>>αγαθών που πλημυρίζουν την διατροφή μας και αναγκαζόμαστε να ζητάμε τελικά σωτηρία από τον Γιατρό μας!

Ο εβδομαδιαίος  προγραμματισμός Διατροφής βοηθάει τα μέγιστα..

  1. Προσπαθήστε να φτάσετε το ιδανικό σας βάρος, περίπου το Ύψος σας μείον 100

Δηλαδή ο άνδρας με ύψος 1.80 εκ να έχει βάρος περί τα 80 κιλά και η γυναίκα μείον ακόμα 5 κιλά!

  1. Μία συνήθεια μακροζωίας και Υγείας είναι ο σωστός ύπνος.. Φροντίστε να έχετε   επτά ώρες ύπνο την ημέρα ,μην χαλαλίζετε την απόλαυση ενός καλού ύπνου με διασκέδαση η  Υπερβολική δουλειά!!
  2. Η καθημερινή  άσκηση είναι απαραίτητη έστω και με την  μορφή βάδισης 30 λεπτών. Εχει αποδειχθεί ότι συμβάλει  στην ρύθμιση της Πίεσης, του σακχάρου και της Υπερχοληστεριναιμίας .Όσοι έχουν την καλή συνήθεια της καθημερινής άσκησης έχουν αποδειχθεί ότι έχουν 30-50% λιγότερα σοβαρά Καρδιαγγειακά συμβάματα.
  3. Ετήσιο διαγνωστικό έλεγχο ,Είναι σωτήρια συνήθεια πρόληψης που αποτελεί την καλύτερη φροντίδα της Υγείας σας .Εμπιστευθείτε τον Γιατρό σας να προγραμματίσει τις αναγκαίες εξετάσεις που χρειάζεστε!!

Κρατείστε τις προσωπικές  τιμές εργαστηριακών εξετάσεων  σε φυσιολογικά όρια δηλαδή, κανονικό Βάρος ,Αρτηριακή πίεση κάτω από 140/90, φυσιολογικό σάκχαρο Αίματος < 126 ,φυσιολογική Χοληστερίνη <200 

 Είτε με δίαιτα και άσκηση ,είτε μα σωστή φαρμακευτική θεραπεία!! 

Απλά και γνωστά τα περισσότερα αλλά αναγκαία για μακροβιότητα και καλύτερη ποιότητα ζωής!!

Μπορούμε να έχουμε ένα όμορφο γεμάτο Υγεία 2017..

DrΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ Κ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ –ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΙΑΣΩ GENERAL