Τα Εγκεφαλικά επεισόδια Αυξάνονται Κάτω από την ηλικία των 50 ετών!!!

 50 ετών!!!

Ενώ τα ποσοστά εγκεφαλικού επεισοδίου μειώνονται  στο δυτικό κόσμο,  νέα έρευνα δείχνει ότι αυτή η τάση μπορεί  να αντιστραφεί, διότι κατέγραψαν μια  ανησυχητική αύξηση στα ποσοστά εγκεφαλικού επεισοδίου που συμβαίνουν στη νεότερη ηλικιακή ομάδα.

Η νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε online στις  23 Νοεμ στην Εφημερίδα της American Heart Association δείχνει ότι τα ποσοστά εγκεφαλικού επεισοδίου συνεχίζουν  να μειώνονται σε άτομα ηλικίας 55 ετών και άνω, αλλά σε άτομα ηλικίας κάτω των 55 ετών, η συχνότητα εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου φαίνεται να αυξάνεται !!.

"Φαίνεται να είναι μια χρυσή γενιά  - οι baby boomers που έχουν γεννηθεί μεταξύ 1945 και 1954, οι οποίοι έχουν το χαμηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου,« λέει ο  συγγραφέας, Joel N. Swerdel, MS, MPH, Rutgers University Σχολή Δημόσιας Υγείας,. "Σε άτομα που έχουν γεννηθεί από το 1955 και μετά, ο ρυθμός εγκεφαλικού αυξάνεται και πάλι."

Η μελέτη - η οποία ανέλυσε μια βάση δεδομένων με όλες τις εισαγωγές στο  νοσοκομείο στο New Jersey 1994-2014 - διαπίστωσε ότι μεταξύ 1995-1999 και την περίοδο 2010-2014, το ποσοστό των εγκεφαλικών επεισοδίων διπλασιάζεται σε άτομα ηλικίας 40 έως 44 ετών και υπερδιπλασιάστηκαν σε άτομα 35 έως 39 χρόνια.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα ο Ralph L. Sacco, MD, καθηγητής και πρόεδρος Olemberg Νευρολογίας, Miller School of Medicine, University of Miami, και εκλεγμένος πρόεδρος, της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, είπε, "Αυτό είναι ένα ενδιαφέρον σύνολο  στοιχείων που δείχνουν μια ανησυχητική τάση για την αύξηση των ποσοστών εγκεφαλικού επεισοδίου  ανάμεσα σε νεαρούς ενήλικες. "

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν αυτό που έχει επίσης παρατηρηθεί και σε άλλες ομάδες, πρόσθεσε. "Παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά εγκεφαλικού επεισοδίου μειώνονται ι, η μείωση μπορεί να σταθεροποιηθεί σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας και στην πραγματικότητα να  αυξάνεται σε νεότερους ενήλικες."

Οι ερευνητές συμπέραναν ότι , όλα  αυτά σχετίζονται  με παράγοντες του τρόπου ζωής.

."Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν μεταξύ 1945 και 1954 φαίνεται να έχουν επωφεληθεί από την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και της υγειονομικής περίθαλψης από εκείνους που γεννήθηκαν  πριν από αυτούς, και αυτοί  θα ήταν η πρώτη γενιά με γνώση ότι το κάπνισμα σκοτώνει", δήλωσε ο Swerdel. «Αλλά έχουν επίσης ξεφύγει από την επανάσταση της  ζάχαρης  και της παχυσαρκίας και του διαβήτη επιδημίες που πλήττουν εκείνους που γεννήθηκαν αργότερα. Η εισροή σε μεγάλο βαθμό από τα με  ζάχαρη-φορτωμένα τρόφιμα έχει αρχίσει  στα τα  μέσα της δεκαετίας του '60, οπότε όσοι γεννήθηκαν τότε είναι 40 και 50 ετών , αυτό πιθανότατα εξηγεί την αύξηση της παχυσαρκίας και του διαβήτη που συνέβησαν κατά τα επόμενα χρόνια. "

Το μήνυμα της μελέτης είναι ότι πρέπει να αλλάξουμε συνήθειες ζωής όσο νέοι και να είμαστε διότι το εγκεφαλικό δεν κοιτά πλέον ηλικία!!!

DrΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΙΑΣΩ GENERAL