ΘΕΛΕΙΣ ΓΕΡΗ ΚΑΡΔΙΑ ?

Θέλεις γερή καρδιά??  

 

-Μάθε να γελάς, απολάμβανε τον έρωτα όσο μπορείς  και….πρόσεχε τα πρωινά της Δευτέρας!!

 

1)Ένα καλό γέλιο, μπορεί να στείλει 20% περισσότερο αίμα σε  ολόκληρο το σώμα σας. Μια Μεγάλη Ιατρική μελέτη διαπίστωσε ότι όταν οι άνθρωποι παρακολουθούσαν μια αστεία ταινία, η ροή του αίματος τους αυξήθηκε. Γι 'αυτό το γέλιο θα μπορούσε να είναι το τέλειο αντίδοτο στο στρες.

Όταν γελάτε, τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων σας χαλαρώνουν και διαστέλλονται, ο dr Krasuski λέει. Έτσι  και  έχουμε για ένα καλό γελάκι, η καρδιά μας θα μας ευχαριστήσει.

2) Το άγχος της εβδομάδας  και η καρδιακή προσβολή Δευτέρα πρωί..

Τα άτομα εκείνα που έχουν υπερβολικό άγχος ,είναι το πιο πιθανό ,να έχουν μια καρδιακή προσβολή τη Δευτέρα το πρωί από ό, τι σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή της εβδομάδας.

Οι γιατροί γνωρίζουν εδώ και καιρό ότι το πρωί είναι prime time για τα εμφράγματα. «Εμείς το αποκαλούμε« η ώρα της μάγισσας>>, λέει ο δόκτορ "Krasuski . Αυτό συμβαίνει επειδή τα επίπεδα της ορμόνης κορτιζόλη νωρίς το πρωί είναι σε επίπεδα αιχμής. Όταν συμβαίνει αυτό, η αθηρωματική πλάκα που είναι πλούσια σε χοληστερόλη στις αρτηρίες μπορεί να σπάσει και να μπλοκάρει τη ροή του αίματος προς την καρδιά. Βοηθά σε αυτό η αύξηση της αρτηριακής πίεσης και η αύξηση του καρδιακού ρυθμού από το άγχος της επιστροφής στην εργασία μετά το Σαββατοκύριακο, και έχετε την τέλεια συνταγή για μια Δευτέρα το πρωί με  καρδιακή προσβολή.

Γι 'αυτό είναι σημαντικό να μειωθούν τα επίπεδα του άγχους σας όσο μπορείτε.

3). Πώς το σεξ βοηθά την καρδιά?

Έχοντας μια ενεργή σεξουαλική ζωή θα μπορούσε να μειωθεί ο κίνδυνος ενός ανθρώπου να πεθάνει από καρδιακή νόσο κατά το ήμισυ (50%). Για τους άνδρες, το να  έχουν έναν οργασμό τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα μπορεί να προσφέρει ισχυρή προστασία ενάντια σε καρδιακή προσβολή, ή εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με μια βρετανική μελέτη. (και μία –δύο φορές την εβδομάδα κάνει το ίδιο)

Για τις καρδιές των γυναικών η κατάσταση είναι ασαφής, αλλά μια υγιής ερωτική ζωή φαίνεται να ισοδυναμεί με καλή γενική υγεία. Για ένα πράγμα είμαστε σίγουροι, η σεξουαλική δραστηριότητα είναι ένα εξαιρετικό αγχολυτικό. Είναι επίσης μια πολύ καλή άσκηση - καύση περίπου 85-150  θερμίδες ανά μισή ώρα συνεδρία.

Αν σας είναι δύσκολο να συμμετέχετε σε σεξουαλικές σχέσεις λόγω στυτικής δυσλειτουργίας, αυτό  θα μπορούσε να είναι μια κόκκινη σημαία  ότι  κάτι δεν πάει καλά με την καρδιά σας. Για παράδειγμα, ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν ότι η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να προειδοποιεί για καρδιακή προσβολή μέχρι πέντε χρόνια νωρίτερα.

DrΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ

Διευθυντής  Δ. Καρδιολογικής 

ΙΑΣΩ GENERAL